Choď na obsah Choď na menu
 


Dangl a Kraus spojili sily, pripravujú novú komédiu

Dano Dangl a Andy Kraus spolupracujú na novom filme. Ide o komédiu so športovou tematikou s názvom Šípkari, ktorú podporil aj Audiovizuálny fond. Koprodukčná snímka, ktorú režíruje maďarský režisér, by sa do kín mala dostať v roku 2020.

 

Komédia má rozpovedať príbeh reprezentačného tímu slovenských šípkarov, ktorí sa dostanú na majstrovstvá sveta. Sú v ňom traja amatérski športovci zo zapadnutej obce.

 

Jedným z nich je dobrosrdečný kleptoman, ktorý v živote neukradol nič, čo by bolo preňho alebo niekomu z jeho okolia prakticky prospešné. Druhým je alkoholik, ktorý trpí v submisii svoju energickú manželku a napokon dedinský intelektuál s problémom nadviazať hlbší vzťah so ženami.

Do tímu športovcov sa omylom dostane aj psychiatrický pacient. Ten v sebe živí predstavu, že je nájomný vrah. Oživením príbehu má byť tajomná postava, ktorá sa bude objavovať pravidelne v deji.

Scenárista A. Krausa v podklade pre Audiovizuálny fond uviedol, že pri písaní vznikli vtipné dialógy, ktoré síce majú komediálny nadhľad, no predsa v sebe podľa neho nesú aj hlbšiu myšlienku. „Takže aj divák náročnejší nebude odchádzať z kina s pocitom trápna, ale schuti sa zabaví,“ uviedol.

Podporu od Fondu získali

Producentom snímky je D. Dangl so spoločnosťou Noemo, ktorá získala podporu od Audovizuálneho fondu vo fáze vo výške 25-tisíc eur a aktuálne aj ďalšiu dotáciu 400-tisíc eurna produkciu. Celkové náklady odhadujú tvorcovia na vyše 1,3 milióna eur.